Mastodon
top of page

Even Rust

Updated: Nov 23, 2022

December. De maand die in het teken van gezelligheid staat. De maand waarin we de balans opmaken. We kijken terug op wat er is gebeurd, naar de leuke en nare dingen die we hebben meegemaakt, wat ons is overkomen en wat we voor elkaar hebben gekregen.


Die zogenaamde gezelligheid brengt ook veel spanning met zich mee. Pijn, verdriet en eenzaamheid worden uitvergroot. En dankzij Covid-19 is het voor velen van ons een moeilijk jaar geweest - vanwege het verlies van een geliefde, het dreigent faillissement van eigen bedrijf, ontslag, of het al maanden niet hebben kunnen bezoeken van familie.


Inmiddels heeft bijna iedereen schoon genoeg van mensen die ongevraagd goedbedoeld advies geven. Mijn advies: lees niet verder als je geen advies wilt.


Dan volgt hier mijn advies…


Als het je allemaal te veel dreigt te worden, zoek dan een rustige plek op. Je kunt even naar buiten, in de tuin of op het balkon gaan staan, of je sluit je op in de badkamer.


Haal eerst een paar keer tot diep in je buik adem. Terwijl je inademt, tel je tot vier. Adem dan uit terwijl je 6, 7 of 8 telt.

Breng vervolgens je aandacht naar je zintuigen en benoem 5 dingen die je kunt zien, 4 dingen die je kunt horen, 3 dingen die je kunt voelen, 2 dingen die je kunt ruiken en 1 ding dat je kunt proeven.


Het lijkt een onbenullig oefeningetje, maar je zult zien dat je hoofd en je lichaam tot rust komen. En je kunt het zo vaak als nodig is herhalen.


Hier is nog een stukje van mij over ademhaling.


Heb je vragen? Wil je weten of ik meer voor je kan betekenen? Stuur me dan een bericht. Ik wil graag met je praten.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page